19 Mart 2015 Perşembe

HAMBURGER EKMEĞİ







Mayalı hamurla oynamayı ezelden beri severim. Piyasadaki kötü hamburger ekmeklerinin yerine bu da bir alternatif olacaktır. En azından ne pişirdiğinizi, malzemenizi biliyorsunuz. Yok hamburger yapmayayım diyorsanız güzel bir sandviç hazırlayın kendinize...
Malzemeler:
600 gr. un (4,5 bardak)
1 paket yaş maya (42 gr.) ya da 1 kaşık kuru maya ya da 1 paket instant maya
150 gr. ılık diyet süt
150 gr. ılık su
1 kahve fincanı zeytinyağı ya da çiçek yağı
1 kahve kaşığı tuz
Üstüne:
Susam



MAYALANMAYI BEKLEYEN HAMBURGER EKMEKLERİ



FIRINDAN ÇIKTI

 Yapılışı:
Derin kapta un, maya ve tuzu karıştırın. Yağ, ılık su ve ılık sütü katıp güzelce karıştırın. Ilık ortamda üstü nemli nezle örtülü olarak 80 dakika bekletin. Hamurun altına yine bir parça un döküp tekrar yoğurun ve ardından 8 eşit parçaya bölün ve güzelce yuvarlayın. Ekmekleri hafif yağlı tepsiye dizip tepside de 40 dakika daha mayalandırın. Önceden 200°de ısıttığınız fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder